Tuesday, August 14, 2012

Välineistö

Valmistuspuolella ei minkäänlaista kilpavarustelua syntyne. Riittää, että on tehosekoitin tai vastaava jauhinväline, pari kuppia ja kippoa sekä uuni. Eräs mielenkiintoinen idea on tullut vastaan jonka tässä mainitsen: kaveri ei halunnut käyttää uuniaan tupakan kuivatukseen, vaan osti hedelmäkuivurin. Jos tyypillä joka tekee itse nuuskansa ensimmäinen ajatus tästä konseptista on "Mitä vittua?" niin kyseessä on jo aika erikoinen ratkaisu. Tuntuu kuulemma toimivan ihan hienosti ja sijoitus on muutaman kympin luokkaa.



Käyttövälinepuolella taas on vähän enemmän vaihtelua. Eli minkälaisessa astiassa multaa kantaa taskussaan ja miten sitä tunkee huulen alle. Rasiapuolella on ainakin seuraavat varteenotettavat vaihtoehdot:

Käytetyt nuuskarasiat


Pahvisen elämänkaari on aika lyhyt ja pussinuuskalle tarkoitetuissa muovisissa rasioissa on nykyään kannessa useimmiten lokero käytetyille pusseille eli tilavuus jää aika pieneksi. Näitä jos sattuu pyörimään nurkissa ja budjetti rasialle on nolla euroa, ajavat asiansa ainakin tilapäisesti.

Alumiiniset nuuskarasiat


Alumiinisen rasian etuina ovat että se kestää vaikka minkälaista kohtelua (asfalttiin täysiä paiskaamisen jälkeen lommot sai oiottua vasaralla.. ) ja on siistin näköinen ja isompi kuin pahvirasiat, koska näihin on suunniteltu pahvirasia mahtumaan sisälle.

Halvin mitä olen löytänyt on Laatukorun tarjoama nuuskarasia hintaan ~20€ toimituskuluineen. Laatukorusta tilaus saapuu noin viikossa. Geneerinen rasia jossa ei ole mitään kuvioita, hinta/laatusuhteeltaan erinomainen ja kestää isältä pojalle jos et hukkaa sitä. Sellainen outo juttu näissä on, että jokaisessa yksilössä joka minulla on ollut kannen on saanut sitä räplätessään jumitettua siten että ilman työkaluja ei enää saa auki. Älä kysy miten. Suosittelen silti hankkimaan.

Toinen vaihtoehto on Icetoolin alumiininen rasia. Näitä saa monesta paikasta, Keskisen Kellolla on nopea toimitus (2 päivää kesti itselle), ja kaiverruksen pohjaan saa ilmaiseksi. Hintaa ~30-35€, eroa Laatukorun rasiaan ei ole muuta eroa kuin Icetoolin päheä logo kannessa, ja Keskisen Kellosta tilattaessa erinomainen toimitusaika.



Jos ei sormin pyörittele nuuskaansa, tykkihän se on se toinen vaihtoehto. Halvimmasta alkaen:

Autenttinen ghettotykki


Näitähän on väsäilty: osta apteekista injektioruisku (ilman neulaa - leimaudut silti narkkariksi), leikkaa siitä kärki irti ja pyöristä terävät reunat. Viimeistele tekemällä "stoppari" männän juureen esim. sähköteipistä siten, että kun männän painaa pohjaan, tiiviste ei karkaa leikatun reunan ulkopuolelle. Halpa ja toimii. Ei kestä kauan eikä näytä kovin hyvältä.

Prismaster


Ruotsalainen muovitykitin. Hintaa muutama onneton euro ja paljon siistimpi ja säätövapaampi ratkaisu kuin ghettotykki. Suomalaista kauppaa ei ole tullut vastaan josta näitä saisi, mutta Northernerista pitäisi olla ihan luotettavaa tilata.

Icetool


Tykkien kuningasluokka. Jos löydät kestävämmän, siistimmän näköisen, ergonomisemman, seksikkäämmän tai millä tahansa muulla tavalla paremman tykin niin kerro ihmeessä. Hintahan näissä on 30€ paremmalla puolella, mutta on ihan kannattava sijoitus. Tiivisteen voi joutua vaihtamaan kerran vuodessa, muuten tykki on ikuinen kunnes hukkaat sen. Varatiiviste tulee paketissa mukana. Keskisen Kelloa suositellaan tässäkin tilauspaikaksi varsinkin jos tilaat pelkän tykin (Laatukorun rasia on halvempi ja sieltä saa myös Icetoolin kamaa), kaiverruksen saa ilmaiseksi. Kokoina 3ml, 4ml tai 5ml ja saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä. Vitonen on jo aikamoinen ruutta että sellaista ei kokemattoman nuuskaajan kannata ensimmäiseksi harkita.





5 comments:

  1. Anonymous17/2/13 23:25

    Ne SM-liiga karkkikiekko rasiat on jees, kierre kansi pysyy salettiin kiinni, tiiviitä ja jos haluaa extra tiiviin niin biltemasta 5kp O-renkaita 0.99e, löytyy siihen IT-tykkiinkin sopivat renkaat nii ei tarvi maksaa 5x hintaa.

    ReplyDelete
  2. Anonymous8/3/13 00:01

    +1 blogille

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/4/13 03:15

    erittäin hyvät ohjeet, kiitos tästä! onnistu yllättävän hyvin

    ReplyDelete
  4. Anonymous17/4/13 19:43

    Näistä rasioista sen verran että kuinka hyvin toimii iha vaselin purkki ?:D En ole koittanut mutta voisin usko että kun mähmät on poistettu niin olis ihan hyvä..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous19/2/18 02:09

      Voi olla että tarttuu peltinen maku vaseliinipurkista.

      Delete