Tuesday, August 14, 2012

Pikaohje

Pikaohjeet nuuskan valmistamiseen muistin virkistämiseksi ja hätähousuille. Ison ohjeen lukemista suositellaan, lue myös terveysdisclaimer.

Tarvikkeet:

-Sätkätupakkaa, Pall Mallin tai Bonuksen punainen tai vihreä
-Soodaa. Ei ruokasoodaa (jos et tiedä eroa, katso ohje)
-Suolaa
-Maissitärkkelystä (Maizena) tai liivatelehti

Valmistus:

1. Kuivaa tupakat (huoneilmassa pari päivää tai 50°C uunissa muutama tunti)
2. Jauha tupakat hienoksi pölyksi (huhmare, tehosekoitin)
3. Kuivat aineet (tupakkajauho, maissitärkkelys, mausteet) sekoitetaan keskenään astiassa.
4. Astiaan lisätään veteen liuotettu sooda ja suola. (liivatelehti liotetaan 1 dl:n kuumaa vettä)
5. Jääkaappiin yön yli.
6. Muutama tunti uunissa 50°C kunnes liika kosteus haihtuu.
7. Tykitä niin vitusti!

Ainemäärät yhtä toppaa (32,5g) kohti:

Vesi/neste: 0,5 dl
Sooda: 1 - 1,5 tl (kovat jätkät laittaa enemmän)
Suola: 1 tl
Maissitärkkelys: 1,5 tl

Leipurin tornillinen (eli 450-500g valmista tuotetta):

6 toppaa sätkätupakkaa à 32,5 grammaa = ~190 grammaa
3 dl vettä = 300 grammaa
6-8 tl suolaa
6-10 tl soodaa
6-8 tl maissitärkkelystä tai 1-2 liivatelehteä

Kaikkia määriä voi (ja pitää) säätää, isossa ohjeessa enemmän infoa!



23 comments:

  1. Anonymous14/6/13 14:00

    Kiitos sulle, kun oot jaksanu nähdä vaivaa koko setin tekemiseen! :D

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/6/13 21:27

    Hei. Paljonkos ootte saanu nuuskaa tehtyä (purkkia) kahdesta topasta? Ajattelin valmistaa itse ensihätään pienellä annoksella kun en oikeen saa hankittua "oikeeta" nuuskaa mistään..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous9/7/13 00:25

      Kahdesta topasta tulee noin 2,5-3 kiekkoa ("kaupan" kiekon ollessa nykyään 45 grammaa).

      Delete
    2. Itse saanut n. 4 kiekkoa kahdesta topasta, mutta ne ovat kyllä olleet pussikiekkoja.(tilavuus varmaan hieman pienempi vrt. löysiin kiekkoihin.
      Helvetin hyvä ohje kaiken kaikkiaan, nyt on 4. satsi jääkaapissa muhimassa ja joka kerralla tullut hyvää!
      Ensimäisellä kerralla laitoin 2 tl soodaa per toppa ja huuli ei oikein tykännyt: alkoi nahka lähtemään irti ja huulen sisäpinta oli ihan kuin neekerillä :D

      Delete
  3. Anonymous4/8/13 22:58

    paljon purua pitää laittaa jos on valmis puru paketti, jos ei halua laittaa koko puru pakettia?

    ReplyDelete
  4. Anonymous1/3/14 18:10

    Kiitos paljon! Voiko loppukuivauksenkin tehdä huoneen lämmössä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous1/3/14 19:16

      En ole kokeillut, voit toki tyypata pienellä erällä. Märkä nuuska saattaa alkaa vetää homeeseen tai vastaavaa, sitä tulisi kuitenkin melko kauan pitää huoneenlämmössä. Kerro ihmeessä miten kävi jos päädyt kokeilemaan. 50-asteisessa uunissa hoituu parissa tunnissa joten itse suosin sitä.

      Delete
  5. Anonymous18/4/14 23:31

    Voiko maustaa kahvilla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous19/4/14 00:07

      Enpä oo kokeillut, en usko että olis kovin hyvää. Onko jotain tehdasnuuskaa jossa kahvin aromi?

      Delete
  6. Anonymous22/4/14 18:50

    Kiitos paljon en tehnyt kun puoli pakkaa mutta se onnistu hienosti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous22/5/14 22:10

      Paljonkos tästä tuli valmista tavaraa ja mitkä oli mitat?

      Delete
    2. Anonymous24/5/14 11:10

      Pikaohje on siis tornilliselle nuuskaa eli jos määrät puolittaa niin voisi olettaa, että tuloksena olisi noin 5 kiekkoa? Eiköhän noista määrien puolittamisesta alakoulun matikalla selviä.

      Delete
  7. Anonymous23/5/14 11:11

    Lähdin kokeileen ihan kiinnostuksen merkeissä ja heitin kaardemummaa pari "hyppysellistä" enkä käyttänyt missään vaiheessa uunia (soodan sain kaverilta) ja tuli oikein mukavan makuista multaa vähän kyllä epäröin laittaa huuleen mut onneksi laitoin tämä blogi on hatun noston arvoinen ★

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24/5/14 11:08

      Jos ei voi uunia käyttää, niin soodan voi paistaa myös paistinpannulla!

      Delete
  8. jättikiitos blogista - siitä on ollut kerta toisensa jälkeen apua. pari kommenttia metodiin mitkä ite oon huomannut hyödyllisiksi nyt n. 10 kerran kokeilun jälkeen.

    - ainoostaan liivate kannattaa liottaa veteen, suolan ja soodan voi sotkea muiden kuiva-aineiden tavoin suoraan röökiin. ei lähde näin vahingossakaan paakkuuntumaan.

    - liivatetta voi laittaa (soodan ja suolan tavoin) enemmän ite teen suhteella 1,3 levyä per 1dl vettä.

    - ton tornillisen matematiikka ei ihna natsaa koska röökihän kevenee huomattavasti kuivuessaan. tein ite tänään 4 toppaa 30g per ja punnitsin koko prosessin. 120g tupakkaa muuttu kuivatuksen yhteydessä 100ksi, suolat ja soodat oli 30g ja vesi liivateen kanssa 180g – eli 4 toppaa tuottaa vaivaiset 310g valmista kultaa.

    - ja sitten vielä vikana, ellei keskustelua ole jo käyty että miten jengi maustaa nuuskansa? ite koitin tänään sellaista - joka ihan ok tuntuu toimivan, että liotin liivateen mukana kiehuvaan veteen puol pussillista fishermans friendejä :)

    eipä muuta ku kiitos ja mörkö ullakolle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous29/1/15 21:45

      Kiitos liivatevinkistä!

      2kertaa yritin tehdä tuon liivate-suola-sooda-vesiseoksen ja molemmilla kerroilla meni vituiksi. Ensimmäisellä kerralla liotin liivatteen ensin kylmässä vedessä, jonka jälkeen laitoin kuumaan 1,5dl veteen. -> ei paakkuja. Kuitenkin lisätessä sooda kyseiseen liemeen, meni liivate yhdeksi isoksi räkäklimpiksi.
      Seuraavaksi kokeilin ensin liuottaa suolan ja soodan kuumaan veteen, jonka jälkeen (kylmässä liotettu) liivate sekaan, -> tulos jälleen yksi iso räkäklimppi.

      Joten ihmiset kannattaa laittaa sooda ja suola sinne tupakanpurujen sekaan, ja tehdä liivateliemi ihan omanaan jonka jälkeen vasta sekoittaa puruihin !

      Kiitos mahtavasta blogista :)!

      Delete
  9. Anonymous22/3/15 20:52

    Koska uuni-issuet, niin onko kukaan koskaan kokeillu tuota kuivattamista esim riisiä tms imeväistä apunakäyttäen..?

    ReplyDelete
  10. Anonymous13/5/15 09:55

    Polven eturistisiteen repeäminen ja tyhjät nuuskavarastot on erittäin masentava kombo. Lähdin epätoivon lataamana testimielessä kokeilemaan, ostin ärrän äkäiseltä tädiltä topallisen vihreetä pallmallia ja tavoitteena oli freessi lakritsinuuska. Heitin puoleen desiin vettä reilu kaks teelusikallista jauhettua lakritsijuurta, annoin seistä x minuuttia jonka jälkeen suodatin jauheet pois. Sotkin sekaan noin teelusikallisen soodaa, puolitoista teelusikallista suolaa ja vajaa kolme teelusikallista maizeenaa. Sekoitin litkun ja jauhetut tupakat muoviastiassa hyvin keskenään ja tungin jääkaappiin jossa mössö sai muhia yön yli. Menin nukkumaan odottavaisin mielin ja nyt herättyäni testibiitti huulessa voin sanoa että olen hyvinkin positiivisesti yllättynyt! Koostumus muistuttaa pitkälti Tukholman Svensk Snus-kaupan oman mielen mukaan maustettua löössiä, en muista mitä nuuskaa käyttävät pohjana. Mutta summasumaarum, hyvää tuli! Esitän siis suurimmat kiitokseni nuuskakoloni pohjalta, tämä resepti pelasti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous13/5/15 13:49

      Hieno kuulla että onnistui. Ylläpito toivottaa pikaista paranemista ja hyviä tykityshetkiä sohvan pohjalla.

      Delete
  11. Ruokasoodaboi24736519/9/15 18:55

    Itse olen kyllä ihan ruokasoodalla tehnyt ja ON TOIMINUT IHAN ILMAN ONGELMIA

    ReplyDelete
  12. Hyvää mustaa mörköä tulee:)

    ReplyDelete
  13. Anonymous4/2/17 13:51

    Hyvää nuuskaa tulee:)

    ReplyDelete
  14. Anonymous7/11/17 12:06

    Arabikumi antaa kanssa hyvän koostumuksen.

    ReplyDelete