Tuesday, August 14, 2012

Perustietoa

Tässä blogissa käsitellään siis nuuskan valmistusta kotikonstein. Aluksi vastaan kysymyksiin:

Q: Miksi tämä blogi on olemassa?

A: Netissä on hyvin harvakseltaan tarjolla tietoa nuuskan valmistamisesta. Henkilökohtaisesti en ole ainakaan löytänyt kunnollista ohjetta vaan raapinut oman valmistusmetodini kasaan monista lähteistä ja itse kokeilemalla. Alunperin taisin tajuta, että nuuskan valmistaminen kotioloissa on ylipäätään mahdollista MuroBBS:n threadista. Foorumilta ohjeiden kaiveleminen tosin on aika pirun rasittavaa. Tämän blogin osoitteen nähdessäni heräsi toive, että joku kanssaharrastaja olisi koonnut hyvät ohjeet. Ei ollut. Totesin, että tässä kohtaa astun peliin mukaan. Tähän blogiin on tarkoitus kasata kattavat ohjeet kaikesta aiheeseen liittyvästä itse valmistuksesta välineisiin, terveydellisiin ja lakiteknisiin juttuihin liittyen.

Q: Miksi valmistaa nuuskaa?

A: Nuuskan valmistaminen on mukava harrastus. Samankaltaisia harrastuksia ovat esim. oluen, kotiviinin ja pontikan valmistaminen sekä marihuanan kasvatus, toki vaihtelevin laillisuusastein. Ja onpahan mukava tarjota muille nuuskamuikkusille tykillinen omatekoista ja saada outoja katseita kun kysytään "teetsä muka ite nuuskaa?".

A2: Nuuskan saanti Suomessa on hankalahkoa ja kallista. Toki köyhälle on kaikki kallista ja viitsivä jaksaa lähteä varta vasten ruotsinlaivalle tai ruinata kavereilta. Tänne ei kuitenkaan tarvitse tulla lesoamaan sillä kuinka helppoa juuri sinulla on saada nuuskaa ja kuinka halpaa se on.

Q: Miksi blogi eikä nettisivut?

A: Helppous. Vaikka olenkin interwebseissä sulavasti toimiva kaveri, en jaksa ottaa tästä niin suurta stressiä että hostaisin vaikka ihan jonkun nettisaitin. Tämä blogi on mukavasti arkistoituva ja hakukoneetkin löytävät tänne hienosti. Sisällön luomisessa isoin vaiva on itse kirjoittaminen.


4 comments:

  1. Anonymous31/3/13 13:27

    Iso kiitos ylläpitäjälle blogista!

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/4/13 20:19

    Hienoa, löysin ihan sattumalta. Tulee TOSI tarpeeseen, en todellakaan tiennyt että itse voi... Kokeilen heti

    ReplyDelete
  3. Hienoa että tällainen löytyi. Meinasin itse kokeilla pikapuoliin nuuskan valmistusta noilla ohjeilla. Nuuskaa tullu tykiteltyä jo reilu 15 vuotta.

    ReplyDelete
  4. Anonymous30/6/14 23:00

    Joo hyvät sivut ja hyävä huumoria :D. Nuuska varat oli loppu ja addiktoituneena joutunut nikotiinipurkkaa jauhaan. Tekasimpa sitte tossa vähän könttii ja ihan ok tyytyväinen tulokseen näin aloitteliaksi. Liian karkiaksiha se jäi silti prkl :) vaa kyllä tämä nikke purkan voittaa ja edullisempaakin. Kiitos.

    ReplyDelete