Saturday, November 15, 2014

Tervetuloa

Vai että nuuskaa pitäisi valmistaa? Olet saapunut oikeaan paikkaan.

Varsinainen ohje löytyy täältä. Pikaohje tuosta. Ja välineinfoakin on tarjolla.

Ison ohjeen huolellista läpikäymistä suositellaan jos meinaat oikeasti tehdä nuuskaa etkä vain ole kiinnostunut siitä miten homma yksinkertaisuudessaan toimii. Kannattaa mielummin uhrata puoli tuntia lukemiseen kuin tulla tänne kiroilemaan kun koko satsi meni perseelleen koska et lukenut ohjeita.

Valmistustapani ei varmasti ole ainoa oikea, kaikki kokemukset, vinkit ja parannusehdotukset teksteihin tai sivustoon liittyen voi esittää kommenteissa. Jos kokkasit ekaa kertaa tai olet jo kokenut konkari ja jaksat nähdä vähän vaivaa ja dokumentoit (kuvatkin sallittu) valmistustapasi niin niitä voidaan täällä saitilla julkaista nimen tai nimimerkin kera. Hyviä kokkailuja!

8 comments:

  1. Anonymous5/12/13 12:18

    Hyvät sivut, tuli just paisteltua pahimpaan tuskaan viitisen rasiaa :)

    ReplyDelete
  2. Anonymous27/1/15 18:55

    Näiltä sivuilta saamillani erittäin hyvillä ohjeilla olen nyt tehnyt kaksi satsia. Tein ensimmäisen satsin kuudesta vihreästä Bonelsesta ja kokeilumielessä toisen kolmesta vihreästä PallMall ja kolmesta vihreästä Bonus topasta.

    Eka meni kokeilun ja hätäilyn piikkiin osittain mutta toinen onnistui jo paljon paremmin. Muutama asia jonka huomasin joista täälläkin on puhuttu muutama ihan uusikin huomio tuli tehtyä.
    Se satsi meni osittain metsään seuraavista syistä: soodan tuhkaaminen ei todennäköisesti onnistunut ja nuuskasta tuli ruskeaa, märältä oljelta haisevaa evästä. Myös soodan määrä jäi ehken pikkasen pieneksi. Haju tosin miedontui osittain uunittamisen jälkeen. Tuohon uunittamiseen käytin juuri nuuskan tekoa varten hankkimaani hedelmän kuivainta ja eihän se sekään tietenkään onnistunut 100%.sti ja siitä seurasi että nuuska jäi turhan löysäksi. Jauhoin purut, tosi kuivat sellaiset, käsien välissä ja karkeaksihan ne jäivät. Tämä satsi jäi tällä kertaa varalle ajalle jolloin kaikki muut, paremmat eväät on käytetty.

    Toisen satsin tekoon olin jo varustautunut paremmin: sooda oli varmasti "kypsää", käytössä oli tuo hedelmäkuivuri ja tehosekoitin. Tupakit kaakaomalliseksi jauhoiksi, sekaan sooda ja kaksi pussilista Fisersman Frendiä ja taas sekoittimeen. Sitten vajaa kuusi desiä kiehuvaa vettä johon kuusi lusikallista hienoa suolaa ja yksi kokonainen ja yksi neljäsosa liivatetta ja kaikki sekaisin kulhossa. Sekoittamisen jälkeen uunitin satsin samaisessa hedelmäkuivurissa leivinpaperin päällä n. kahden tunnin ajan 50-60 C-asteen lämmössä Valmista nuuskaa sain n.450g eli n. 11 purkillista. Hintaa materiaaleille kertyi n.30€! Potkua on joka lähtöön, ei polta mutta on tarpeeksi vahvaa minun ikenille ja makukin ihan jees. Seuraavaan satsiin ajatteli laittaa kolme Fisersman pussillista kun tykkään tuosta salmiakin mausta ja kuuden teelusikkalisen sijaan viisi lusikallista soodaa.
    Pärjää tullen mennen palatessa Ettanille. Koko tuohon toisen satsin saamiseen siihen malliin että saatoin laittaa sen pienempiin purkkeihin ja jääkaappiin meni aikaa viisi tuntia

    ReplyDelete
  3. Anonymous5/2/15 12:33

    Jami-Petterille ja Viljamille jotka tänne koittaa jotain spammata niin tiedoksi, että moderointi on päällä ja voisitte lopettaa spurdoilun siellä atk-tunnilla.

    ReplyDelete
  4. Anonymous15/6/15 13:58

    Ruotsalainen Nuuskamajuri on hyvä saitti:
    http://www.snusmajoren.se/guider/guider-riskokare

    Tupakkapulveri fermentoidaan (hiostetaan ensin 72 tuntia ) jolla päästään eroon nitrosamiineista (katso -> https://en.wikipedia.org/wiki/Tobacco-specific_nitrosamines ) Uunia ei käytetä.

    ReplyDelete
  5. Anonymous27/1/16 16:56

    Tervehdys kaikille, Olen armoton nikotinisti Käyttänyt sekaisin kaikenlaisia tupakkatuotteita jo 45 vuotta ja paljon. Näille sivuille eksyin kun jouduin työttömäksi ja piti keksiä millä alentaa himoni kustannuksia. ohjeet ovat hyvät ja nuuskan teko "tupakista" onnistui. Siitä kimmokkeena ajattelin että miksi Niktoiinineste ei soveltuisi myös tähän tarkoitukseen :)
    joten sävelsin "Ekonuuska" mössön.

    Syy miksi kirjoitan tänne on yksinkertainen, ajattelin että jos joku uskalias Nuuskan käyttäjä (siis sellainen jolle tuo nuuskankäyttö on riittänyt) voisi testata ja antaisi kommentia tämän "ekonuuskan" tehosta, halpaa tämä ainakin on ja vielä lähes myrkky vapaa :) tällä ekonuuskalla olen itse lopettanut lähes kokonaan tupakanpolton, vaikka vielä sorrunkin silloin tällöin :(

    Käyttämäni resepti:

    80 - 100g Korppujauhoja (kaupasta) tai itse jauhettu kuivumaan päässeistä leivistä(Omatapani säästää)
    1-2 teelusikallista suolaa.
    1 teelusikallinen Maitsenaa
    1 teelusikallinen Soodaa (joka käytetään uunissa normaaliin tapaan) Itse olen jättänyt nykyään tämän pois koska en kaipaa poltetta ikenissä.
    10- 45 ml. Nikotiini nestettä. Alussahan voi laittaa testiksi vähemmän ja lisätä määrää jos siltä tuntuu, myrkkyhän tuo nikotiini on. itse soossaan 30-45 ml (käytän "MIST 20MG Atmos Lab" 100 ml pullo maksaa noin 20€ sisältää kasvipohjaista Glyserin, vettä ja nikotiiniä 20mg/ml) ja netistähän löytyy vaikka mitä ja minkä makuista. Tämä ei maistu miltään joten se sopii minulle.

    Ja sitten ohje:

    -jos haluaa käyttää tuota soodaa on se hyvä laittaa uniin ensin
    -Mitataan Korppujauhot ja maitsena ja sekoitetaan keskenään vaikka pestyssä "oivariini" rasiassa
    -vesi keitään valmiiksi
    -nikotiinineste anostellaan desilitramittaan ja lisätään suola ja unissa käytetty sooda, jonka jälkeen täytetään mitta keitetyllä vedellä. sekoitettaan kevyesti sekoittaen jolloin suolakin liukenee nesteeseen.
    - tämä desimittallinen keitettä kaadetaan Korppujauhon ja maitsenan sekaan ja sekoitellaan haarukalla tilsien tasaiseksi massaksi. Valmista :)

    Tästä massata voi pyöritellä palloja oman huulikokonsa mukaan sopiviksi.

    Ei valu ei maistu, mutta tuntuu toimivan.

    Petri "Ekonisti" :)



    ReplyDelete
  6. Anonymous10/2/16 08:43

    onpa hyvääää tekstii

    ReplyDelete
  7. Hei. Hieno blogi. Tämä sai minutkin kokeilemaan tupakan kasvatuksen lisäksi nuuskan tekemistä. Nyt jo toista kesää kohti mennään ja tuloksia voi katsella täältä https://www.facebook.com/kessujanuuska/

    Käykäähän tykkäämässä ja kommentoimassa! Uuden reseptin postasin juuri! T: Mikko a.k.a. KuntaKinte

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous22/1/17 18:26

      Upee meininki, en FB:ssä pyöri, mutta nyt on hyvännäköstä tekemistä!

      Delete