Sunday, August 18, 2013

Kommenttiosaston parhaat: maustamisesta ja pussituksesta à la Samppa

Niksinikkarit taas vauhdissa, ohessa nimimerkin Samppa kokemuksia pussittamisesta. Hats off, hyvää kontribuutiota! (Ja nyt oikeaan osoitteeseen, sori Samppa.)

"Pakastimen ettanvarastojen vääjäämättömästi huvetessa päätin ahdingon ja mielenkiinnon sekaisin tuntein kokeilla kotitekoista nuuskaa. Helvetin hyväähän siitä tuli! Kiitos mahtavasta ohjeesta. Maustoin setin piparminttuesanssilla ja laitoin soodatuhkaa vähän isommalla lusikalla, jotta nuuska maistuisi myös parkkiintuneemmalle nuuskamuikkuselle.

Asiaan. Paskasta tuli niin hyvää, että pitihän sitä päästä kavereille esittelemään. Tästä päästäänkin sitten taas samaan "emmä käytä ku pussia" -ongelmaan ja päätin sitten kokeilla tätä videolla esiteltyä pussitustekniikkaa.

Aluksi voisi kuvitella, että noin tehtynä pussittaminen olisi hankalaa, hidasta, työlästä ja perseestä. Sitähän se olikin. Lisäksi se on myös helvetin sotkuista hommaa jos kädet tärisee yhtään. Lisättäköön vielä, että omistamani teräväkärkinen elektroniikkakolvi osoittautui huomattavasti tehottomammaksi työkaluksi pääosin siksi, että pää tosiaan on terävä.

Teekkarina oli siis luonnollinen tehtäväni keksiä vaihtoehtoinen toteutustapa. Ongelmaahan piti tietenkin pohtia paskalla ja siellä vessassahan se sitten ratkesikin. Suoristusrauta! Leikkelin teepusseista suorakulmioita ja puristin tulevia saumakohtia sekunnin verran suoristusraudalla, käänsin kerran ja 'hitsasin' pussin toisen pään umpeen. Sit vaan nuuska sisään ja paketti kiinni.

Tässä sitten se toinen ongelma. Jos aikoo suuremman erän pussittaa niin hermonsa voi säästää vain tilaamalla Kiinasta tusinan pieniä tehdastyöläisiä. Sormin noita ei pussita itse Saatanakaan. Helpoimmaksi tavaksi osoittautui parimillinen apteekkitykki. Tein pusseista sen verran tilavia, että sain tykin suun nätisti sisälle ja homma kävi kuin tanssi! Näin pusseista tuli myös helposti saman kokoisia (n. 1ml/pussi), eikä poltettavan reunan alle jäänyt turhaan murusia haisemaan.

Ei tästä ihan mahottoman nopeaa hommaa näinkään tullut, mutta huomattavasti siedettävämpää. Tein 50 pussia parissa tunnissa, mutta joku tekee saman varmaan tunnissakin. Pusseista tuli aika virallisen näkösiä ja vahvuus lienee tällä reseptillä jossain generalin extra starkin alapuolella. Nam!"

Kuvaa tuotoksista: http://imgur.com/yqvg9f8

5 comments:

  1. Anonymous13/9/13 10:46

    Suurkiitos ohjeesta! Tuli tarpeeseen kun pakastin tyhjeni, eikä ole reissuja tiedossa länsinaapuriin...
    Lisävinkki: käytin 1/10 suhteessa normisuolan tilalla savunmakuista suolaa. Torjui mukavasti tuotteelle ominaista hevosenpaskan odööriä.
    Taas ollaan huuli pulleana:)

    ReplyDelete
  2. Anonymous25/9/13 00:04

    millä "hitsaat" noi saumat ?

    ReplyDelete
  3. Anonymous30/6/14 20:48

    En tiedä oletteko jo kekanneet mutta pussit kannattaa "hitsata" kiinni emmän suoristusraudalla ;) Paljon nopeampaa kuin jollain kolvilla kikkailu...

    ReplyDelete
  4. Kiitokset blogittajalle ohjeista, enää ei tartte nuuskaa ostaa ja kaiken lisäks tulee niin hyvää tavaraa että oikeesti haastaa nuo suosituimmat tehdaskamat. Helppoa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea pirun hyvää nuuskaa.

    ReplyDelete
  5. Anonymous22/2/16 11:18

    Aika vähän lisätty viime aikoina kommentteja.. olen nyt kaksi vuotta valmistanut näiltä sivuilta saamieni ohjeiden mukaisesti ja tietysti hieman muokaten ja soveltaen nuuskaa. Nyt menee jo rutiinilla ja kikkailen eri makujen kanssa. Huomasin että laittamalla teetä, siis puruja ei nestettä, saan mielestäni parhaat maut. Paremmat kuin esansseja käyttäen. Ja ohjeesta poiketen en ole harrastanut jälkiuunitusta ollenkaan, ilmeisesti nesteen määrä on vain opitun oikea koska tarvetta siihen en ole havainnut.

    ReplyDelete